perjantai 20. syyskuuta 2013

Betoniaskartelua part.3

 Moi, täällä taas!:)Multa on jokunen kysellyt ohjetta näille mun betoniaskartelu kokeiluilleni ja niinpä tartuin tuumasta toimeen.
En ole siis mikään asiantuntija näissä betonijutuissa, sillä muutaman kerran olen näitä vasta työstänyt, mutta toivottavasti näistä vinkeistä on edes jotain hyötyä, ainakin sellaiselle, joka ei ole vielä betonisäkkiä hypistellyt!Askarteluun tarvitaan kuivabetonia, mä olen käyttänyt Vetonit S30 siinä sopivan pieni raekoko. Sitten  tarvitaan vettä, ämpäri, sekoitusta vartenjonkinlainen vispilä ja muotteja. Mulla vispilänä on toiminut metallinen pikkulapio ja vallan näppärä se on siihen, jos teet vain pienen määrän betonia. Kaikki taipuisat  erityisesti muoviset muotit ovat parhaita, kuten jogurttipurkit, kertakäyttöastiat, silikoniastiat, sitten olen myös käyttänyt sellasia pellisiä muffinsivuokia  ja lautasia samaisesta materiaalista ja niitähän löytyy kirppiksiltä huokeaan hintaan. Posliinilautaselle kokeilin myös, mutta se oli työlästä materiaalia, sillä posliini ei taivu yhtään!


Voitele muotit rypsiöljyllä. Sekoita betoni pakkauksen ohjeen mukaan, mutta käytä vettä pikkuisen vähemmän. Betoni saa olla aika jämäkkää. Täytä muotit ja kopistele niitä, jotta suuremmat ilmakuplat poistuvat ja pinta siloittuu. Paina syvennyksen muotti betoniin ja täytä vaikkapa kivillä tai vedellä, jotta muotti pysyy betonissa. Peitä muotit kevyesti muovilla ja jätä kuivumaan. Kastella kannatta vaikka sumutuspullolla ensimmäisen vuorokauden aikana, jotta betoni ei kuivu liian nopeasti. Kun betoni on jähmettynyt irroita pikkumuotti päältä varovasti ja jätä betoni kuivumaan isommassa muotissa.
Mä oon antanut kuivua vajaan viikon, jonka jälkeen olen hionut reunoja kevyesti hiekkapaperilla, jos reunat ovat olleet kovin röpelöisiä.

Niin ja sitten valmiita töitä...
 Kakkuvuoka toimii näppäränä kynttilänjalkana:)

Tämän tarjoiluvadin maalasin valkoiseksi ja maalin kuivuttua hioin koristeet esiin kevyesti.

Syntyi myös yksi kirjain...

 ja kukkaruukku.
Monenlaisia juttuja on tullut jo kokeiltua:)
Nyt on ollut niin ihanteelliset ilmat tehdä näitä kurajuttuja ulkona ja oonhan mä autotallissakin niin levittäytynyt näitten muottien kanssa, et mies jo kysäsi, että mihin väliin auton vois laittaa!:)
Kai mun täytyy pikku hiljaa alkaa keräämään kimpsuja ja kampsuja pois autotallista, jotta meidän menopelit saadaan lämpimään, viimeistään ainakin pakkasten tultua. 

***

Muuten, mä ostin eilen vielä kotimaista mansikkaa pakkaseen ja täytyy sanoa, että olivat makeita! Kuulemma jotain myöhäistä lajiketta.

Tämä mansikkasuu lähtee nyt viettämään siivouspäivää!

Mukavaa viikonloppua teille kaikille<3

-Sanna-


22 kommenttia:

 1. Kaunista betonia <3
  Olet ollut ahkera :) ja saanut paljon kaunista aikaan!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betoni on kyllä niin karun kaunista ilmakuplineen ja pinnan rosoisuuksineen:)

   Mukavaa viikonloppua myös sulle Minnukka:)

   Poista
 2. Hienoja olet valanut!
  Minulla yksi raparperinlehdelle tehty malja, jonka jo muutama vuosi sitten valoin.....voisihan sitä taas jotakin valaakkin...:)
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, juu valamaan vaan Irmastiina:)

   Mukavaa viikonloppua myös sulle:)

   Poista
 3. Kiitos ohjeesta, näitä pitää kyllä kokeilla. Ihania juttuja olet tehnyt! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, rohkeasti vaan koklaamaan, sitä varten ohjeen laitoinkin:)

   Hyvää viikonloppua myös sulle:)

   Poista
 4. Täytyy todeta, että olet idearikas. Ihan sanattomaksi menee, kun katselee noin kauniita luomuksia. Ei olisi koskaan itselle tullut mieleenkään noin hieno idea. Onneksi on luovia ihmisiä maanpäällä ja etenkin blogeissa.

  Oikein hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olisinkin idearikas, mutta kyllä nämä useat ideat bongaan täältä netin ihmemaasta:)

   Ihanaa viikonloppua sulle:)

   Poista
 5. Niin kauniita betonitöitä, wau! <3 Kiitos ohjeista, itse en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan vaikka mieli on tehnyt. Osaatko sanoa,jos betonia valaa esimerkiksi parvekkeella, onko nyt jo liian kylmä? Vai onko lämpötilalla niin väliä, kun vaan eivät jäädy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, suosittelen kokemuksen syvällä rintaäänellä:)

   Mun mielestä vielä voi valaa kun ei ole pakkasia. Tällaiset pienet esineet eivät varmaankaan kestä pakkasta, näin ainakin luulisin.

   Poista
 6. Aivan upeita! Määki tahon :)
  Täytyypä alkaa harjoittelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, juu mars rautakauppaan ja kauniita astioita valamaan:)

   Poista
 7. Upeita töitä. Kiitos ohjeesta!
  E-R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kädet rohkeesti vaan kuraan ja luomaan kaikkea kaunista!

   Mukavaa ja inspiroivaa viikonloppua sulle E-R:)

   Poista
 8. Heipparallaa:)
  Otin osaa Jovelan talopäiväkirjan kimppa-arvontaan ja valitsin blogisi jakamaan voiton kanssani, mikäli sellainen on tulossa. Toivottavasti ilahdut♥

  VastaaPoista
 9. Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos! Ilahduin<!3

  Nyt peukut ja varpaat pystyyn et voitetaan!:)

  VastaaPoista
 10. Vaude! Ootko laittanu esineet suoraan betoniin? Mä oon joskus tehny jotain betonijuttuja, mut sillon lueskelin jostain, että myöhemmin irrotettavat osat kannattaa sivellä rypsiöljyllä, ni irtoavat helposti... Mulla ainakin toimi, mutta en oo uskaltanu kokeilla ilman öljyä. Ilman sitä olis vaan vähän vaivattomampaa... :)

  VastaaPoista
 11. Kyllä öljytä pitää ehdottomasti! Niin ja nyt sitten huomasinkin,että olen unohtanut laittaa tohon ohjeeseen öljyn joka on tuiki tärkeää! Siis ehdottomasti öljyllä ensin pintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siis ollut oikotietä onneen. :D Meillä kuulemma olis säkki tuolla autotallissa. Sain pikkuneidin just nukkumaan, joten taidan yrittää ehtiä jotain tehdä! :)

   Poista
 12. Tosi ihana tuo kakkuvuoka betonijuttu :)

  VastaaPoista
 13. Moikka. Oletko tehnyt kynttilänjalkoja? Tarkoitan sellaisia missä voisi tuikkua polttaa. Miettinyt mitä sellaisissa käytetty muottina kun et korkuisia nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. maitotölkkejä tai esim kaljatölkkejä on ihmiset käyttänyt :)

   Poista